Αλέξης Σαββόπουλος

Ο πρώτος χρόνος Καρυπίδη στον Άρη

Ο Αλέξης Σαββόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις και τα συμπεράσματά από την πρώτη χρονιά του Καρυπίδη στον Άρη.

Μέσα στον μεταγραφικό ορυμαγδό και την πίεση του χρόνου να καλυφθούν έστω και στο παρά ένα τα κενά στο ρόστερ του Άρη, μας διέφυγε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης συμπλήρωσε ένα χρόνο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο άνθρωπος που εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά στην… κιτρινόμαυρη πραγματικότητα και που εδώ και λίγες μέρες είναι και ο ιδιοκτήτης της νεοσύστατης ΠΑΕ αναλαμβάνοντας να επαναφέρει τον Άρη στη φυσική του θέση.

Κάνοντας μια σούμα, τα πεπραγμένα του μέχρι σήμερα βγάζουν θετικό πρόσημο. Μετέτρεψε σε παιχνιδάκι τον στόχο της ανόδου στη Football League, έφερε με το καλημέρα παίκτες που δεν έχουν ομάδες της Σούπερ Λιγκ, ίδρυσε την καινούργια εταιρία, κάλυψε το μετοχικό της κεφάλαιο, κατάφερε να την απαλλάξει από τα χρέη και μένει μόνο η άδεια από την ΕΕΑ για να μπει ο Άρης καθαρός και ελκυστικός στο νέο πρωτάθλημα.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι επανέφερε την ηρεμία στους κόλπους της ομάδας, δίχως είναι η αλήθεια να μιλάει πολύ και να τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί και το εξής. Ότι σχεδόν από την αρχή της προσπάθειάς του στον Άρη, εκτός από την αμφισβήτηση από μια μερίδα κόσμου, ταλαιπωρείται από προβλήματα στις επιχειρήσεις του (βλέπε Σούπερ Μάρκετ) με συνέπεια τους τελευταίους μήνες να υπάρξει ένα ζήτημα ρευστότητας και κάποιες καθυστερήσεις, τα οποία όμως δεν τον έχει επηρεάσει εμφανώς στις δραστηριότητές του στον Άρη όπως δείχνουν οι 12 μεταγραφές του καλοκαιριού, πολλές από αυτές ηχηρές.

Έχει τον τρόπο του να λύνει τα προβλήματα δίχως τυμπανοκρουσίες και χωρίς να υποστήριξε ποτέ ότι είναι ο μεγιστάνας που θα μοιράσει αφειδώς τα εκατομμύρια.

Επί ένα χρόνο δεν έχει εισπράξει σχεδόν τίποτα αν εξαιρέσει κανείς τα πενιχρά έσοδα από την χορηγία της φανέλας και τα μηδαμινά από τα εισιτήρια πέρσι. Φέτος, γνωρίζει ότι θα χρειαστεί πάλι να βάλει το χέρι στην τσέπη αφού τα έξοδα προμηνύονται περισσότερα από τα έσοδα.

Αν προκύψει συμφωνία για το τηλεοπτικό και την χορηγία της Football League θα πάρει κάποια χρήματα αλλά είναι ψίχουλα μπροστά στο μπάτζετ της ομάδας που φέτος έχει και πολλές μετακινήσεις ανά την Ελλάδα.

Ακόμη και από τα δυνατά φιλικά που έδωσε στο Βικελίδης με ομάδες της Σούπερ Λιγκ περίμενε κάτι παραπάνω… Ίσως και από τα εισιτήρια διαρκείας που δεν έχουν φτάσει καν τα 1000.

Αντιλαμβάνεται δηλαδή ότι θα δυσκολευτεί να… ψήσει την πλατιά μάζα του ούτως ή άλλως δύσπιστου κόσμο της ομάδας να βάλει- ως ένα βαθμό φυσικά- πλάτη με την μαζική του παρουσία στο γήπεδο γιατί δεν πρέπει να αγνοούμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι έχει επανακάμψει δραστήριο και ετοιμοπόλεμο.

Δίκαιο ή άδικο, αυτή είναι η πραγματικότητα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα για τον νεαρό ιδιοκτήτη του Άρη που μπήκε στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα. Μια άνετη πορεία πρωταθλητισμού από το ξεκίνημα και μια καλή πορεία στο κύπελλο, ενδεχομένως να διαμορφώσουν για τον ίδιο ένα σκηνικό όπως ο ίδιος το έχει στο μυαλό του.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, δοκάρι και μέσα είσαι ήρωας, δοκάρι και έξω αποδιοπομπαίος τράγος. Ας ευχηθούμε να ισχύσει το πρώτο γιατί ο οργανισμός του Άρη δεν αντέχει άλλες περιπέτειες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x